Föräldrabekymmer

Vi sitter uppe och försöker förbereda oss inför samtalet på skolan imorgon eftermiddag… fy farao va jobbigt det känns. Kan vara så att vi övertolkar och ”målar faan på väggen” men det känns som personalen i skolan inte ligger på samma nivå alls utan kör med diverse bestraffningar och inte verkar ha någon riktig strategi hur de ska hantera dessa barn som inte bara sitter stilla och gör exakt som fröknarna säger…

Lilla plutten, han är ju bara 6 år, kan man verkligen begära att han ska kunna sitta stilla när vuxna vill, att han ska förstå att om han inte slutar slamsa får han inte fälja med till gympan som han gillar så mycket. Om han slår till ett annat barn för att hon inte skickar pärlorna, häller fröken ut hans pärlplatta som han gjort…

Nu har vi gått igenom gamla anteckningar från samtalen med dagis och specialpedagogen och noterat på nytt papper vad vi vill ta upp och vad vi lärt oss från förra stället där allt blev så bra. Känns så himla tröstlöst, som att börja om igen på nytt… nu ska dom här lära sig hur man kan hjälpa dessa barn att klara av situationer de har svårigheter i. Är det vårt jobb som föräldrar undrar jag?

Är trött nu… och har faktiskt lite ont i magen inför morgondagen… man vill ju absolut inte att någon ska tycka illa om ens barn på något sätt, även om jag förstår att man inte kan älska alla och att det måste vara frustrerande att vissa barn ofta stör.

Tyckte mycket om den här meningen som jag hittade i ett forum då jag googlade på Stökiga barn
”Begåvade människor har nästan alla varit stökiga/svåra barn på grund av svårigheter att ställa sig i samma led som mediokra människor.”

Hittade även denna artikel på SvD.se om Kometprogrammet, ett program för att minska bråk och stök i lågstadieklasser som utvecklats av psykologer vid Uppsala universitet. Fokus sätts på hur lärarna ska förhålla sig till eleverna med positiv kommunikation som mål.

– Vårt Kometprogram hade klara effekter i form av minskat hyperaktivt beteende och minskade kamratproblem, säger Martin Forster till Upsala Nya Tidning.

Läs mer om Kometprogrammet

Annonser

One thought on “Föräldrabekymmer”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s