9-års kalas.

Idag har vi haft barnkalas. Barnkalas föresten, det känns lite märkligt att säga när det gäller Max som fyllt 9, födelsedagskalas låter bättre, gör det inte?

Vid frukosten säger Max att han vill ha skattjakt. Eh, det hade vi inte planerat för så kvickt hittade vi på att göra lillebrorsan Ville till skurk och att han skulle ha snott alla godispåsar. Jag skrev 9 ledtrådar som jag placerade ut i området. Så när det var en halvtimme kvar av kalaset, samlade D alla barn (Ville hade vi gömt) och beklagade att godispåsarna som vi tänkt ge tyvärr var borta och att Ville hade försvunnit med dom… Men! Han hade lämnat en ledtråd efter sig, osv. På sista lappen stod det att gömstället var i hans rum så alla stormar hans rum och där sitter han nöjd och belåten på skattkistan med godispåsarna. Funkade fint : )

Kalaset började med fika med chokladbollar, sockerkaka och marängswiss följt av presentöppning, efter det ville de leka kurragömma och sedan rusade alla upp på vinden där vi satt på Melodifestivalskivan och en massa ballonger på golvet så det blev dansstopp/disco/smälla ballonger. Vi vet inte riktigt vad de gjorde där uppe för vi fick inte vara med, då blev Sanny helt stel och ville inte dansa ; )

För första gången hade vi bara bokat in 2 timmar för kalas, 15-17. Tidigare har vi alltid haft 3 timmar så jag var lite orolig att det skulle bli för kort, men det var faktiskt perfekt. Max sa även efteråt att det var alldeles lagom länge, men han hade gärna velat ha en liten stund till efter dom fått sina godispåsar för det var så trevligt att sitta och prata allihopa där i soffan. Han börjar bli stor när han uppskattar samtal i soffan framför lek och röj : )

Inga Solsidanfasoner med inhyrda clowner eller laserdome, alla var nöjda ändå : )

Annonser

One thought on “9-års kalas.”

  1. Mysigt det ser ut. Snart är det väl dags ATG börja om med barnkalasen då ;) Nästa generation börjar bli stor haha.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s