Smågubbarna och läxa.

Ville och Arvid beskrivs som ”smågubbarna” på dagis. Dom går omkring på dagisgården och konverserar med varandra, de ser precis ut som två små pensionärer på promenad ; )

Arvid kommer alltså inte att hamna i samma klass som Ville till hösten, inte ens på samma skola, men i 3:an möts dom igen då Ville börjar på Solhemsskolan han med.

Arvid följde med oss hem idag efter dagis, hans mamma kom precis när vi skulle gå och då frågade killarna om dom fick leka. Hörde med Victoria hur dom hade tagit emot beskedet att Arvid inte skulle gå i samma klass som de andra i förskolegruppen, hon lät lite besviken förståss men praktiskt sett för deras del blir det bättre eftersom storasyster kan ta med sig lillebror hem efter skolan. De bor på andra sidan järnvägsspåret så de har redan nu en bra bit till förskolan och skolan. Blir lite närmare då till hösten.

Jag tycker nog det är väldigt tråkigt att våra söner inte får fortsätta följas åt, de funkar så otroligt bra ihop! Jag undrar vem Ville kommer ty sig till sedan..? Förhoppningsvis till grannen Felix, han är också himla mysig.

Så här såg det ut vid middagsbordet idag, det serverades hamburgare och för två 6 åringar är det mission impossible att äta utan flams ; )

Tur att jag har Max som är lugn och skötsam ; )

Max har kämpat med sin läs och skrivläxa ikväll igen, fy va jobbigt! Han ska skriva en samanfattning varje dag efter att ha läst i 15 minuter. Max gillar inte att skriva, läsa älskar han och läser minst lika fort som jag, så när han avverkat ett gäng kapitel och sedan ska tänka igenom vad som hänt och plita ner det i skrivboken… då försvinner all energi och han sitter som apatisk och gnyr. Jag blir galen och skäller på honom att han ska sluta sjåpa sig och få det ur världen. Har inte berättat att efter de här 3 veckorna med 15 min läsning + sammanfattning per dag så är det dags att skriva en recension…! Då kommer han att dö, så lika bra att inte nämna det : )

Jag tycker själv det är en mastig läxa, även om läsningen bara tar 15 minuter, så tar sammanfattningen säkert en halvtimme – 40 minuter för honom att bli klar med. Att veta att han ska göra det här varje dag i tre veckor får till och med mig att misströsta.

Nara han inte tappar lusten att läsa när det blir så negativt laddat. Hade det inte räckt med 1 vecka fröken?

Ikväll/natt kommer D hem från Bergen. Killarna har saknat sin pappa, det är härligt att få längtas efter någon som man vet kommer hem snart.

Ska försöka få barnen att inse att det visst är dags att gå och lägga sig nu fast det är soligt ute fortfarande.

Trevlig kväll!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s