Om jag hade en videobutik.

Har just sett Kobra där det pratades om videobutikens uppgång och fall. Videobutiken måste ju vara utdöende. Trots att jag älskar att gå in i en videobutik och läsa på baksidorna på dvd-fodralen så måste man ju inse att de sjunger på sista versen. Bara namnet ”video”-butik. Varför har de inte bytt namn? Finns väl ingen som hyr ut eller för den delar hyr en videofilm.

Om jag hade en butik skulle jag satsa de sista åren på att bli en specialistbutik. Personalen skulle vara specialiserade inom vissa genre, på deras t-shirts står det ”Action-Pelle”, ”Komedi-Svenne”, ”Äventyr-Frida” etc. Varje vecka har de ett exklusivt ställ väl synligt vid kassan med personalens veckans utvalda inom sina resp genres, gammalt som nytt. Som Maria Blom, regissör till bla Masjävlar spådde tror jag också på att butikerna ska hålla klubbkvällar med föreläsare och gott kaffe. För att tjäna lite extra förutom godis och läsk, sälj merchandise – t-shirts, platsgubbar och gosedjur från filmer.

Varför kan man förresten inte hyra spelkonsoller och spel längre? När jag gick på mellan- och högstadiet hyrde vi Nintendo NES på OK över helgen. Idag skulle man kunna hyra Xbox 360 med Kinect och spela en helg, eller PlayStation 3 och hyra Little Big Planet.

Annonser

3 reaktioner till “Om jag hade en videobutik.”

  1. Ha! jag såg oxå kobra av en händelse igår & vet du, det var inslag ifrån en videobutik i sundsvall. haha, vilken grej lixom. jag känner mycket väl till butiksinnehavaren & han har varit kund lääänge på posten =)

    Gilla

    1. Det var det inslaget jag syftade på : ) Har hyrt film där några gånger, då var det lite mer film på hyllorna och mindre godis än vad det såg ut att vara idag.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s