6-års kalas.

I går, söndag 22 maj fyllde min lillplutt 6 år, och som han har längtat till denna dag. Vi uppvaktade med tårta, paket och sång på sängen.

Jag hade köpt små prinsessbakelser från Frödinge som jag stack ner ljusen i. Helt perfekt då båda barnen älskar marsipantårta. Tidigare år har vi alltid haft en rulltårta som vi skurit en bit och klätt med grädde och dekorationer.

Han blev glad över alla presenter, trots att han inte fick någon Bakugan av oss ; )

Kl 13 var det dags för kalaset som kommer gå till historien… Herre gud, hur gör dagispersonalen för att ha sån pli på dom? Vi fick säga ifrån rätt ordentligt många gånger och till slut blev Ville ledsen för att det blev så stökigt och ville att kalaset skulle ta slut. Det önskade jag och Daniel med. Men 2 timmar går ändå rätt fort.

Ett annat tips, förutom att inte bjuda fler är 5-6 barn är att spara paketöppningen till sist. Vårt födelsedagsbarn ville börja leka med sina fina presenter, vilket jag absolut förstår. En kompis till Ville hade den ordningen på sitt kalas och jag tror det var smart planerat.

Vi var utomhus hela tiden, men önskar vi skulle varit inomhus. SÅ många barn kan ju inte leka tillsammans allihopa, vilket innebär att de grupperade sig och ville leka olika lekar och jag har inte kommit på hur man klonar sig själv ännu så det blev lite smått kaos. Någon började skämta om att han minsann skulle gå hem och började trava iväg. Ville och 3 andra gick åt ett håll för att leka ”Bakugan” och en annan grupp ville trots allt leka kull, vilket vi hade planerat. Phu!

”Mina barn och andras skitungar” eller vad brukar man säga ; )

Nu är det iaf över och det är 10 månader tills det är dags igen och vi är en erfarenhet rikare. Skit i att du inte kan bjuda alla, det blir ändå inte roligt om man är för många. Eller kan man ha 2 kalas? Dela upp gruppen på två dagar kanske, om man verkligen känner att man borde bjuda alla..?

Här kommer några fler bilder:

6 åringen – Ville, vår gokille med snygg bondbränna ; )

Paketöppningen, än så länge rätt lugnt.

Vi fick samla ihop alla stolar vi hade och kalasvimplarna från Engel hängde vi upp i parasollet och de färglada muggarna är från danska Rice.

Det blev rätt mycket tjat och förman ingar vid fikat i stil med ”Snälla, låt dekorationerna vara” Sitt ner på stolen är du snäll”, ”Ta en bulle istället om du inte tycker om tårtan” (istället för att säga att det är äckligt…) etc. Här började Ville tycka det var jobbigt och att vissa kompisar inte lyssnade när jag eller han sa till.

Nu är det sova som gäller. Imorgon bitti ska vi på infomöte på skolan med Ville och han ska få träffa hela sin nya klass och personalen som ska jobba i klassen. Hoppas, hoppas det blir en bra klass…

Annonser

One thought on “6-års kalas.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s