Skulerövare.

Igår packade vi ut oss ur stugan och lämnade hyran i ett köksskåp som överenskommet.

Med taggade barn styrde vi kosan mot Skuleberget och Rövarbyn för några timmars bus och lek. Max och Ville älskar det stället och ett besök per år är ett måste. Lotta och Tilli var också med så vi fick lite sällskap. Max försvann direkt in i ladan med hemliga gångar och ficklampan i högsta hugg.

Ville höll sig ute, han tycker det är lite läskigt där inne och håller hårt i handen och vill snabbt ut igen. Studsmattor är hans grej.

Vi hade även lektion inne i en annan lada där Tilli var lärarinna och jag och Ville eleverna. Skolbänkarna och stolarna var samma som jag hade när jag gick på låg- och mellanstadiet. : )

Efter Rövarbyn åkte vi till pappa och Irene i Jäppling, mitt gamla barndomshem. Dom håller på att klä om huset och det har fått en ny färg, har alltid varit falurött med vita knutar men nu är det ljust grönt med gröna knutar. Det har tagit ett tag att vänja sig, men det blir jättefint.

Jag och Daniel tog en kvällspromenad ner till Jäpplingssjön som ligger dolt i skogen. Vi såg älgspår som gick upp ur vattnet, så det var någon som tagit sig ett dopp bland näckrosorna. Vi såg också ett annat spår som såg ut som en björntass tyckte vi, men när vi visade pappa var han skeptisk så det var kanske ett dubbelavtryck från älgen… men det ska finnas björn här i krokarna så lite läskigt är det.

Idag är det måndag och det ser ut att bli ytterligare en fin dag. Det blir nog ett besök på Storsjöbadet i Skog idag.

Önskar dig en härlig vecka!

Annonser

One thought on “Skulerövare.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s