Skolstart x 2 och orientering.

Oj, vilken dag, Ville har börjat i Förskoleklass och Max som börjat 3:an har flyttat upp till ”stora skolan” och så har Max orientering dragit igång, första tävlingen är redan inbokad nästa onsdag.

Kl 9 hade Max upprop och Ville fick hänga på då han inte började förrän efter lunch. Det blev lite långdraget då alla 26 barn skulle ropas upp och gå igenom adress och telefonnummer. Det luktade fortfarande nymålat i den nya paviljongen på två våningar som Max kommer gå i. Bord och stolar var provisoriska och katedern var ett ståbord, typ talarstol. Materialet hade inte hunnit komma så det blir en lite provisorisk första vecka, men det gör nog inte så mycket för barnens skull.

Ville började kl 13 och gick till 15. De har delat upp hans klass som är 27 barn i två grupper och kör halvdagar måndag och tisdag, så imorgon har Villes grupp morgonpasset och går till 12:30 och ska äta lunch i skolmatsalen. Jag måste komma ihåg att skicka med en morot till fruktstunden imorgon! Max fick med sig en morot skuren i stavar, men jag tror han hade behövt två för han var utsvulten när han kom hem. : )

  

      Max med sin namnlapp i pannan ; )                    Ville och Felix utanför skolan

KL 18 var det dags för höstens första orientering så jag och Max drog iväg direkt när D kom hem från jobbet. Ville hade Felix hemma så hans nystädade rum ser lika hemskt ut som i lördagsmorse… Men det är väl så det ska vara…

Max är himla duktig på orientering. Han har bara varit på 3 träningar i våras innan och han är redan mycket bättre än många andra som gick hela kursen i våras. Ledaren Hans-Erik berättade att nästa onsdag 31/8 är det tävling vid Runbyskolan i Upplands Väsby med öppen start från kl 18. När jag frågade Max om han inte skulle vara med sa han nej, men när Hans-Erik sa att han tyckte att det borde han sa han direkt ja. ; )

Orientering är en helt ny värld för mig, jag har noll koll på hur tävlingarna går till och de olika klasserna. Bara att lära sig för det är riktigt kul och jag tror att Max kan bli riktigt bra! Max springer U1 klassen.

Tumkompass 6 Jet Spectra – 375 kr via klubben.

Imorgon ska Max gå själv till skolan med 4 andra klasskompisar från området. Vi har gjort ett schema där vi föräldrar har en veckodag var där vi följder med dom upp på morgonen. Barnen samlas 7:45 vid övergångsstället och går genemsamt. Hem tror jag de kommer gå lite olika. Max har ju gått hem själv länge där han får gå tidigast 15 och senast 17. Vi kommer fortsätta med det upplägget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s