Samtal och One piece.

Idag jobbade jag hemifrån för att kunna gå på samtalet med Max nya lärare och höra status hur det går för honom.

Kollade i bloggarkivet och vad jag skrev om skolan för 3 år sedan, bland annat:

Lilla plutten, han är ju bara 6 år, kan man verkligen begära att han ska kunna sitta stilla när vuxna vill, att han ska förstå att om han inte slutar slamsa får han inte fälja med till gympan som han gillar så mycket. Om han slår till ett annat barn för att hon inte skickar pärlorna, häller fröken ut hans pärlplatta som han gjort…

Läs hela inlägget här.

Men, nu till hur det ser ut idag – inget problem. Fröken sa att visst, han har lite myror i brallan ibland, ibland när han blir trött lägger han ut sig på bordet så han inkräktar på grannens utrymme. Men han är INTE en av problembarnen. JIPPI!!! Han är duktig på att jobba självständigt och läsa instruktioner, vilket verkligen är ett plus i den här klassen. Han är nyfiken och intresserad av att lära. Han är aldrig respektlös eller använder ett fult språk mot lärare eller barn. Han tappar inte humöret och blir arg. Kors i taket ; ) Men han har blivit mycket lugnare hemma med, helt otroligt om jag bara tänker tillbaka 1-2 år.

Hon refererade även till några förändringar i skollagen som skulle kunna vara positivt för klassen, ex den här punkten:

Lärares och rektorers allmänna befogenheter förtydligas. Fler disciplinära åtgärder ska kunna användas mot elever som stör andra elevers trygghet och studiero. Skriftlig varning och tillfällig avstängning även i grundskolan är några nya åtgärder.

Det kommer bli intressant på föräldramötet med rektorerna… kan knappt bärga mig!

Innan orienteringen idag stack jag och Max ut till Stadium+ i Barkarby och köpte honom en ”one piece”, till hans stora lycka! Och en pannlampa till orienteringen med, det behövdes verkligen. Blir kolsvart nu när de är ute vid 18:30-19:00.

”One piece” från Warp, 499 kr Stadium.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s