Att vända en klass.

Ikväll har jag varit på föräldramöte i Max klass, för tredje gången den här terminen. Första mötet var en mardröm men sedan har det blivit bättre och bättre för varje. Den nya läraren säger sig nu kunna göra sitt jobb ordentligt och faktiskt kunna följa läroplanen. Toppen!

Som extra resurs i klassen finns en pensionerad speciallärarinna som jobbar tre dagar i veckan och det verkar ha gett bra resultat. Det har också blivit totalt lugnare på lektionerna så klassläraren enklare kan urskilja varje enskilt barns behov. Enligt den pensionerade specialpedagogen är det inre ovanligt att uppemot fem barn per klass har behov av extra stöd, men i vår klass är de minst 10 (av 24) stycken som vad jag kan förstå har diverse inlärningsproblem eller liknande. Jag tyckte det lät mycket med 5 på en klass om säg 25 barn…

Det kändes iaf bra att gå ifrån det här mötet och jag kanske ska förklara rubriken – Att vända en klass, så är det en föreläsning med John Steinberg som personalen i vår klass varit på och blivit inspirerade och pepprade av. Så himla bra att de får möjlighet att gå på såna inspirationsdagar. I februari skulle dom på nästa, temat då var Ledarskap och med samma föreläsare. Måste Googla honom.

Nu är det dags att släcka iPaden och sova. Hoppas du haft en bra dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s