Stödcentrum för unga.

Nu är jag tillbaka hemma vid jobbdatorn (ok då, jag tar mig lite lunchrast och passar på att blogga).

Jag har varit med Max till först Stödcentrum för unga på Vällingby polisstation där Max fick prata med en socionom tror jag hon var där hon berättade hur dom jobbade ihop med Polisen och även Socialen då barn och unga utsatts för någon form av brott. Hon berättade vad som händer när man gjort en anmälan och kanske fram till rättegång osv.

Sedan fick Max berätta (om han ville) vad han råkat ut för och de pratade en del om hur han mådde och kände. I slutet fick han fylla i på en skala mellan 0-10 där noll var att han kännde sig jätterädd, olycklig, ledsen osv och 10 allt var tipp-topp.

På den första frågan svarade han 5, den handlade om hur han kände om det som hänt. När hon frågade vad som skulle få honom att sätta en högre siffra svarade han att killen som gjorde det åkte fast. Socionomen frågade också vad han skulle vilja att killen som gjorde det fick för straff och då svarade Max att han skulle vilja att han fick hjälp så han inte skulle göra om samma sak mot någon annan. Jag höll på att få en tår i ögan. Shit va stolt jag är att han svarade så!

Andra frågan var något liknande hur han kände nu efteråt, om han kunde sova på nätterna, om han täckte mycket på det som hänt. Kommer inte ihåg exakt vad han satt men rätt högt, dvs att han inte var så mycket påverkad av det som hänt. Han vill inte gå hem från skolan själv, men han kan gå till skolan själv på måndagmorgnar när han har sovmorgon ex.

Tredje frågan handlade om han kände sig trygg hemma, att han kunde prata med sina försäldrar och att han kände att han hade kompisar som stöttade honom osv, där satt han en 10. Åter igen så blev jag varm i hjärtat.

Fjärde frågan kunde han inte svara på, den var vad han tyckte och kände om livet i stort och inte just i det här fallet. Det tyckte han blev får svårt att svara på och han behövde inte heller.

Nästa steg är nu att jag ska få ett namn på Polisen som håller i det här fallet och som jag sedan kan koppla ihop med rektorn för att gå vidare med den kille i 8:an som Max’s kompisar pekat ut.

Efter en timme på polisstationen var det dags för tandläkarbesök där en tandregleringsspecialist tittade på Max tänder och bestämde att han ska dra två mjölktänder uppe, 3’orna för att göra plats åt hans framtand som sticker ut. De hade lärt sig berättade specialisten att pojkar i den här åldern som hade utstickande framtänder väldigt ofta slog ut dom så de ville gärna göra vad de kunde tidigt för att undvika det. Sedan ska han få remiss till Vällingby för att göra en 3D-röntgen så hans tandläkare kan se anlagen och hur tänderna kommer att komma ut för att kunna, tror jag, avgöra hur de ska gå vidare sedan.

Som jag förstod det skulle dom sätta någon platta på tanden för att kunna påverka så tanden hamnar mer rätt. Sedan kommer han troligtvis få dra en av de nedre framtänderna senare också.

Är det inte fantastiskt vad bra samhället fungerar ibland!

Här kommer lite mer bilder från helgen som Lotta fotat med sin iPhone:

Foto: Lotta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s