Spelfri dag.

Här hemma står läxor och tv-spel i fokus. På måndagar har vi infört spelförbud, eller vi väljer att kalla det ”spelfri dag” för att det ska ha en positiv klang. He, he. Det funkar rätt så bra, men de glömmer så himla lätt bort sig. Även vi vuxna tyvärr. Så skärpning familjen H-W!

Idag när jag kom hem från jobbet så satt båda killarna i var sitt rum och spelade MineCraft. Ville multitaskade och spelade mot sig själv på 3 enheter! Två iPads och sin iPod Touch… Jag var faktiskt tvungen att sprinag och hämta kameran. Han är verkligen otrolig på att göra flera saker samtidigt. Tänk om han kunde göra läxan samtidigt som han byggde lego med…

Max har oftast tre läxor i veckan som ska lämnas in onsdagar, torsdagar respektive fredagar. Inte för att jag tycker det är så krävande läxa han får, men det är ändå så han måste planera in studietid. Nu när han börjat i fyran så skickar så skickas det inte hem veckobrev längre utan barnen förväntas att själva informera sina föräldrar och komma ihåg vad som händer kommande vecka. Första dagen i skolan fick dom en jättefin almanacka där de skriver upp läxor och utflykter mm. Det verkar fungera bra! : )

På torsdag har vi utvecklingssamtal med Max, vilket han själv ska hålla. Det är 30 minuter och de första 15 ska barnet leda själva och sedan kommer hans mentor in för att författa den nya IUP’n (Individuell utvecklingsplan).

Ville med tre spel igång samtidigt. Har man ingen kompis att spela med så får man spela med sig själv.

Max i sitt rum vid laptopen.

Ville med svenskläxa. Det gäller att ha tungan rätt i mun’ ; )

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s