Magsjuka eller Kräksjukan?

Hur vet man om det är ”vanlig” magsjuka eller vinterkräksjukan? Spelar det egentligen någon roll vilket virus det beror på att man kräks? Kanske är lika smittsamt oavsett om det inte är matförgiftning alltså.

Ville började ju kräkas igår kväll vid 23 och sedan nästan på minuten en gång i timmen fram till kl 7 i morse. Sedan dess har han inte kräkts men han har feber och har ätit ingenting. Fick i honom ett halvt smörgåsrån och ett halvt glas nyponsoppa. Vatten har han druckit förståss. När kl var 17 bad han om att få gå och lägga sig och somnade på 2 sekunder tror jag. Vill inte ge honom någon alvedon mot febern heller eftersom magen är helt tom och känslig.

Så här har Ville legat hela dagen framför tv’n.

Max han har haft det kungligt (enligt hans egna mått) då han fått spela dator och Xbox hela dagen. Igår hyrde vi Tillbaka till framtiden-boxen så de såg tvåan idag.  Barnen tycker dom är jättebra men jag skulle nog behöva ta betalt för att se dom en gång till ; )

Kusin Mira blev hämtad vid 10 och nu håller vi tummarna för att dom inte blir smittade och att vi andra i familjen inte behöver gå igenom samma sak i natt. Jag kommer att VABa imorgon med Ville, så får D ta tisdag om det behövs.

Annonser

One thought on “Magsjuka eller Kräksjukan?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s