Recept på nyttigt, enkelt matbröd.

Max önskade sig inte tårta på sängen som vi brukar när någon fyller år utan istället hembakat bröd till frukost. Det är massa år sedan jag bakade det här brödet men han har bett länge om att jag ska göra det. Fattar inte varför det inte blivit av tidigare då det är busenkelt! Av nybakat bröd-doften fick han flashbacks tillbaka till då han var liten och han strök runt i köket som en katt kring het gröt : )

Båda barnen älskar det, och jag med för den delen. Testa!

Ingredienser:

  • 2,5 dl dinkelmjöl

  • 1 dl grahamsmjöl

  • 1,5 dl dinkel fullkornsmjöl (rågsikt i org receptet)

  • 1,75 dl fyrkornskross

  • 0,5 dl vetegroddar

  • 0,5 tsk havssalt

  • 1 tsk bikarbonat (2 tsk i org receptet)

  • 1,5 msk blandade brödkryddor (2,5 msk i org receptet)

  • 5 dl filmjölk

  • 1/4 dl sirap

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175 c.

  2. Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.

  3. Smöra o bröa en 1.5 liters avlång forma.

  4. Grädda ca 60 minuter.

DSC_1195

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s