Magnolia.

Jag har köpt mig en Magnolia. Jag har i en herrans massa år drömt om att få ha en egen Magnolia men Praktmagnolian som jag helst av allt skulle vilja ha blir upp till 6 meter hög, vilket inte passar något vidare på en liten radhustomt. När jag var på Plantagen i helgen hittade jag en ‘Susan’ – Magnolia Liliflora-Grp, en Rosenmagnolia som ska bli upp till 3 meter, och det är ju ok. Än så står den i krukan men jag ska ta tag i grävandet imorgon kväll.

Magnolia

Min ‘Susan’ <3

Det är mycket som fått fart i mina små rabatter. En av mina 5 Klematis blommar så här fint, se nedan.  Jag köpte också en Doftkaprifol till baksidan som jag igår planterade i kruka och ska få klättra på spaljé på förrådet.

Klematis

Ikväll har jag haft ett litet trädgårdsmöte med våra härliga grannar M&M. Vi bildade en liten grupp  under senaste stämma då vi lämnat in en motion över att få bygga en spaljé mellan våra tomter på baksidan som jag skrivit om tidigare. Styrelsen ville säga nej, men vi fick lite dispans i och med den här gruppen, men vi beslutade ikväll att lägga ner planer på att bygga något och istället satsa på en ”växtvägg” istället. Då har inte styrelsen något att invända emot.

De två alternativen vi tittade på ikväll är Humlestörar eller Flätad vide. Jag hoppas att vi kommer fram till Humlen för jag tror att den blir bäst med tanke på att vi vill behålla den lilla Svartaronia-häcken som vi satt ifjol och faktiskt ser ut att trivas. Även om det kommer ta 5 år innan vi fått upp den på en tillfredsställande höjd. Därav Humlestörarna tänker vi.

Till våra grannar på andra sidan tänkte jag föreslå att köpa nästan färdigväxta Svartaroniaplantor, de är på 125 cm redan så då har man ju tjänat in några år. Får se om de tycker det är en bra idé då de kostar 795 kr per planta och vi skulle behöva 6 stycken…

Skiss_Humlestörar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s