3 små gerbiler har flyttat hem.

Nu är dom här, Villes tre gerbiler. Igår ringde jag runt till några djuraffärer (eller heter det zoo nu för tiden?) och hörde mig för om någon hade gerbiler hemma. Jag fick napp på Bromma Zoo ute vid Bromma Blocks. De hade flera ungar som var 9 veckor och därmed färdiga för leverans fick jag veta så vi slängde oss i bilen och brände ut. Ville var eld och lågor förstås, han har väntat i flera veckor på att vi ska komma hem från semester. När vi kommer ut och fram till glasburarna med smådjur så är buren med gerbiler tom… Eh..! När vi frågar en ur personalen så får vi veta att dom har ungar, men de behöver minst 2 veckor till med sin mamma då de fortfarande diade.

Du skulle sett Villes ansiktsuttryck. Han såg helt förstörd ut. Men så säger hon att tjejen som är ansvarig för gerbilerna har ungar hemma som kanske kunde vara redo att flytta hemifrån, hon är alltså uppfödare, och när vi får tag på henne efter en halvtimme så får vi veta att hon har två kullar hemma som är 9 veckor och redo att skiljas från mamman. Jippi! Så vi bestämde träff idag efter kl 17 och Ville fick alltså äntligen sina småttingar.

Ikväll har han suttit framför buren och tittat och tittat. Första dygnet ska man låta dom vara lite ifred så de får vänja sig vid sitt nya liv. Det har minst sagt kliat i hans fingrar vill jag lova.

Ville-hemma-med-sina-gerbiler

Lite suddiga men en svart-, en agouti- och en burmesefärgad gerbil i transportburen och en lycklig 8-årig ägare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s