Recept: Äppelpaj.

Orientering, orientering och lite orientering till. Så känns den här veckan. Och så vädret förstås! Det är ju lite patetiskt, men jag kan ju inte låta bli. Vilket galet, fantastiskt väder vi har. 24 grader har vi haft både lördag och söndag. Efter dagens tävling firade vi hem hemagjord äppelpaj!

Åppelpaj_1

Äppelpaj2

Vinst igår och en andra plats idag firades med äppelpaj och vaniljvisp. Mums!

Recept: Äppelpaj

  1. Skala och klyfta äpplen.
  2. Lägg i en form och strö över kanel och socker. Pressa över 1 citron.
  3. Smält 125 gram smör.
  4. Rör i:
    1,5 dl socker
    1,5 dl mjöl
    0,5 dl havregryn
    1 tsk bakpulver

Smula degen över äpplena och grädda i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Servera med vaniljvisp.

Jag gjorde 1½ sats av degen. Gillar när det är mycket knaper till!

Receptet kommer från finastre bloggen: Mokkasin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s