Parkeringsvakt och maskemedel.

Imorse ringde larmet på iPhonen kl 6:30, en söndagmorgon! Halv åtta satt vi i bilen på väg till Ekerö för orientering. Hela familjen var funktionärer och stod i parkeringen. Jag och D dirigerade bildar och Max och Ville samlade in parkeringpengarna. 20 kr kostar det att parkera på tävling och oftast står man på någon bondes åker, så även idag.

Killarna tyckte det var riktigt roligt att jobba lite, även om Ville nog blev lite besviken att det inte utdelades någon lön. : )

Avmaskningsmedel-till-gerbil-Axilur-Vet-oral

Axilur vet. 10% – avmaskningsmedel för gerbilerna.

När vi kom hem, lämnade vi av barnen och så åkte föräldrarna till Barkarby för lite ärenden. Byta takräcken som D köpt dagen innan men som visade sig vara för korta, byta skor till Ville som var för stora och så handlade vi lite annat smått och gott.

Hela kvällen har jag sedan ägnat åt att tömma och desinficera gerbilernas bur/akvarium då det blivit dags för den årliga avmaskningen. Allt ska rengöras ordentligt. Alla träsaker ska kokas i minst 4 minuter så jag måste köpa en större kastrull för att få plats med huset…

I fem dagar ska de ha 0,05 ml Axilur vet. 10% oral som man blandar  ut 1 del i 2 delar vatten och sedan ger med liten pipett. Så tills vidare bor de i en SAMLA-låda från IKEA som vi borrat hål i locket på. Har ingen lust att fylla på med alspån i stora akvarit för att om fem dagar slänga bort och desinficera igen, vilket man måste göra när kuren är över.

Så nu kan du lite mer om avmaskning av gerbiler, bra va! ; P

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s