Påsk i stugan och melerade ägg.

Melerade-påskägg
Ville och Mira med sina fina melerade ägg.

Nu är vi hemma igen efter fantastiska dagar i stugan. Vilket vårväder! Vi åkte till stugan i fredags och fick ha stugan helt för oss själva. Lyx! D, hans bröder och pappa äger fastigheten tillsammans där det är en huvudstuga med två bäddar, kök, badrum och vardagsrum, sedan har alla tre bröder var sin sovstuga. Det kan ju lätt bli lite mycket folk på väldigt liten yta när alla 11 pers är där, men nu fick vi besök över dagen och kunde husera själva övrig tid.

Lördagen ägnade vi åt den årliga lövräfsningen. Det är en bergstomt på 2000 kvm med mycket träd, då det är en del att ta rätt på vill jag lova. Blåsor är ett intyg på att man jobbat flitigt och jag har några finingar att skryta med.

På påskaftonskväll åkte vi in till Strängnäs där vi var bjudna på påskmiddag hos D’s föräldrar.

Innan middagen färgade D’s storebror ägg med 9-åringarna. Här kan du se en film hur man gör för att få den där melerade effekten på äggen:

Idag fick vi snällt utrymma till lunch då D’s lillebror bokat in stugan med ett kompisgäng. Lite motvilligt lämnade vi och åkte till stan igen för att bli bjuden på ännu godare mat – Lammytterfilé med svärmors goda potatisgratäng till. Så gott! Jag brukar inte vara jätteförtjust i lamm, men det var otroligt gott och med en perfekt sås till. Till å med Ville som knappt äter nånting tog om. Det är bra betyg det. Eller så var han utsvulten ; )

Imorgon är det första orienteringstävlingen för säsongen, 10:47 har Max som starttid och Ville har öppen start. Sedan ska vi åka in till Kungsträdgården för att njuta av körsbärsträden som ska stå i full blom nu. Hoppas inte de hunnit blomma över bara.

Färga-ägg-påskafton
Plasthandskar kan vara bra att använda. Karamellfärg sitter som berget!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s