Ja må du leva uti 100de år!

DSC_2788

Ännu en helg med fest. Men den här helgen firade vi mamma, morfars två bröder och D som alla fyra fyllt eller fyller jämnt i år. Vi hade tagit ledigt fredag för att åka upp till Omne, Nordingrå och på lördag kom syster till mamma och förberedelserna började. D och Daniel reste tältet som vi sedan dekorerade med mina vimplar och ljusslinga i olika färger som passade exakt på längden av tältet och fästena exakt i stropparna som håller väggsidorna. Otroligt!

När förberedelserna var klara gick vi en promenad till Omnebadet där vissa var modigare än andra, Lola 2½ år tog sig ett bad trots temperaturen. Hon är ingen badkruka hon inte! På bilderna ser det kanske rätt varmt ut, och det var det i solen i lä, men luften var nog kring 14 grader skulle jag gissa i skuggan.

Lite senare kom bror med sin hemgjorda grill av två oljefat. Funkade minst lika bra som vilken köpegrill som helst och så kom gästerna – mammas farbröder med fruar. Vi saknade morfar som gick bort i våras. Han skulle varit med…

Vi fikade, gick tipspromenad och åt en massa gott. Byxorna är jobbigt trånga i midjan efter den här helgen. Max och Ville fick sova över i husvagnen med kusinerna. de tyckte det var så mysigt! Och jag är lite avundsjuk, jag gillar också husvagn och brors är som en mindre lägenhet på 9,5 meter lång invändigt!

Eftersom vi inte börjar vår semester ännu, blev det en kort visit då vi åkte hem på söndag igen. Pappa hann vi inte träffa den här gången utan det måste bli en senare tur i sommar med. Nedan följer en massa bilder från lördagen och söndagen. Syster sa åt mig att fota en massa, så det gjorde jag. : )

DSC_2802
Ville och Tilli, hand i hand på väg till Omnebadet.

DSC_2818
Födelsedagsbarnen – John-Anders 80, Lasse 70, mamma 60 och D 40 år.

DSC_2829
Vi börjar med lite kaffe och tårta.

DSC_2821
Lola och Maj-Britt.

DSC_2833
Lotta, Maj-Britt och Ulla.

DSC_2837
Lasse och John-Anders på var sin sida om buketten.

DSC_2840
Änglapajen. Mums! (recept hittar du här)

DSC_2842-2
Lasse och John-Anders diksuterar grillteknik med bror och Malla.

DSC_2844 DSC_2848
Ville och kusin Tobias i husvagnen.

DSC_2850
Tilli och Max i vagnen.

DSC_2856
På väg tillbaka till mormor efter en natt i husvagn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s