Nyår, kusiner och smällare i Norrfällsviken.

Nyårsdag = slappardag.

Igår kom vi upp till Höga-Kusten vid halv fyra på eftermiddagen. det tog 3 h och 20 minuter till Sundsvall, rekord tror jag. Ingen trafik och flera nya vägsträckor gjorde resan himla smidig. Nya Sundsvallsbron fick vi också åka över, lite trist att inte åka igenom stan längre är det ju. Det är inte den vackraste sidan av stan man får se när man tar bron om man säger så. Det var inte lätt att få någon lunch så där på nyårsafton. Vi försökte med Birsta City, men där var gallerian stängd. Ikea-lunch då, tänkte vi. Men se de hade också stängt. Så vi siktade in oss på någon Sibylla uppåt. Timrås grillkiosk var stängd men i Älandsbro var Matvraket öppet som tur var. Det är killarnas favvoställe och Sibylla är den hamburgerkedja som de ger högst betyg näst efter Max.

Vi stannade till hos mamma i Omne innan vi åkte vidare ut till Norrfällsviken där syster med familj väntade. Mamma tog egen bil eftersom hon skulle åka hem på kvällen. Lotta och Daniel bjöd på jättegod förrätt med rucola, chevré med ringlad honung och rostade pinjenötter på surdegsbröd som körts i ugn. Barnen fick en egen variant med ost och skinka bara.

Efter förrätten tog vi en paus och gick ut för att smälla lite smällare och åka i backen på den lilla snön som fanns kvar. Den snö som de fick på julaftonsmorgon såg vi inte mycket till av. Nästan allt hade smält bort. Lite kunde det åkas i backen, men sedan var kläderna som disktrasor och kunde vridas ur.

Till varmrätt bjöds det på oxfilé med potatisgratäng och flera goda såser. Till efterrätt blev det två varianter att välja mellan – marängsviss och vaniljkesella med hallon. Om vi blev mätta? Skojar du att vi blev!

Barnen spelar Jakten på diamanten
Kusinerna fick sina sena julklappar – varsin Elsa-klänning. Lola som ville ha långt Elsa-hår fick tag på en svart peruk som fick duga.

Champagne
Skumpan tog vi till förrätten. Smakar mycket bättre tidigare på kvällen än vid 12-slaget tycker jag.

Syster och Daniel
Syster och hennes Daniel bjöd på god, god nyårsmiddag – Oxfilé med potatisgratäng och massa goda såser.

Smällare
Smällare och raketer blev det en hel del av. Tror papporna tyckte det var roligast, och Max förstås.

Stugorna på nyår

Idag på nyårsdagen har vi tagit det lugnt. Vi som sov i gäststugan vaknade inte förrän halv tio, de andra i huvudstugan har en liten morgonpigg tjej som väckte upp alla halv åtta. Efter frukost, vissa åt sin andra frukost, tog vi en promenad in mot Fänget och lekparken. Ville fick låna min kamera och har tagit tre av bilderna nedan. Tilli ville också testa och tog en fin bild av Ville nere vid vattnet.

Nu är vi hemma hos mamma och tar det chill, som Max skulle uttryckt det. Ville sitter i soffa med vetekudde över axlarna och hörlurar och padda. D slumrar med en bok på magen, Mamma stickar i fåtöljen och Max spelar med sina kompisar över nätet. Alla nöjda och glada!

Stugan i Norrfällsviken
Daniels föräldrars stuga där vi firade in nyåret.

Utsikt Norrfällsviken
Solnedgång, eller var det soluppgång? Foto: Ville 

Jag och Tilli
Ville tog ett foto av mig och Tilli.

Villes foto av Tilli
Villes foto av Tilli.

Tillis foto av Ville
Tillis foto av Ville med Fiskarfänget i bakgrunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s