Midsommar i dunjacka och pavlova med lemoncurd och jordgubbar.

Om förra året var den kallaste midsommar, så vete tusan vad årets var. 12-13 grader och 99% molnighet och regn. Som tur är har en av våra grannar ett stort partytält och en annan en paviljong så vi kunde sitta under tak allihopa.

Vi reste tältet, samlade in ris och blommor och klädde midsommarstången vid kl 11. Sedan dukade alla upp till sillunch. Alla hade sin egen mat och porslin så det var väldigt enkelt på så sätt. D och Max hade gjort minivästerbottenpajer som blev supergoda. Jag hade gjort Pavlova med lemoncurd och jordgubbar. De blev också bra. Lite för stora bara, hade kunnat gjorts hälften så stora då det blev lite väl sött tyckte jag och Max. Ville slevade i sig hela sin och D fick till å med i sig min halva som blev över.

Sedan fick vi en liten paus där det egentligen var tänkt att dansa kring majstången, men det var inget vi var sugna på med det där vädret så vi gick hem och slappade en stund.

Vid 19 tändes grillarna upp och vi satt nog kvar ute till klockan var 12 i våra dunjackor och filtar. Burr!

Nu längtar vi efter sommaren! D har två veckor kvar att jobba, jag 3. Ville ska gå tennisläger till veckan, måndag till torsdag och på torsdag åker Max till Värmland på kollo för att vara borta i 2 hela veckor!

Nu ska Ville strax iväg till en kompis, Max håller på att provpacka och jag och D ska nog faktiskt bara slappa. Kanske åker dammsugaren fram för en omgång. Det behövs…

150619_Max_pavlova_jordgubbar

150611_Max_skolavslutning
Max på väg till skolavslutningen 11/6 2015

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s