Fjällvandring vid Grövelsjön.

Tisdagen den 4 augusti, min och D’s sista semestervecka hade vi bokat in oss påGrövelsjöns fjällstation som ligger i norra Dalarna. Vi var framme vid 17-tiden efter en spännande sista etapp med en massa renar på vägen. Dom är ju roliga dom där djuren. Skulle likna dom vid kor. Lite långsamma och helt orädda för bilar travar dom där på vägen framför bilen.

renar

Fotat med iPhonen.

Vi installerade oss på vårt rum och tog sedan en promenad ner till Båtstugan vid Grövelsjöns södra sida där vi nästa morgon skulle ta båten över till norska sidan.

Sjostugan

Fotat med iPhonen.

DSC_5518

DSC_5523

Ett störtat flygplan från andra världskriget ligger kvar där i sjön.

Klockan 10:00 på onsdag morgon hade vi bokat in oss på M/S Sylöra för att ta oss över till norsk mark där vår vandring började. Tyvärr hade vi lite otur med vädret och det låg en tjock dimma över fjället hela dagen. Det var magiskt i sig med all dimma, men vi missade ju hela fjällupplevelsen typ då vi inte hade någon uppfattning alls om hur högt upp vi var.

DSC_5527

Då sätter vi igång!

DSC_5543

Ville bidrog till många små rösen, eller vad de nu kallas. En liten sten skulle placeras på alla vi passerade.

DSC_5557

En fot i Norge, en i Sverige : )

DSC_5572

Trollstängsel, eller…?

Vid gränsen mellan Norge och Sverige satt höga stängsel för att hålla renarna på rätt sida gissar jag. Men det var roligare att fantisera om att det var för att hålla de norska trollen borta. Har du sett den norska filmen – Trolljägaren? Det måste du annars! Då förstår du att iaf Ville blev lite småskakig i benen. He, he.

DSC_5574

Fuktigt.

Vi hade inget direkt regn, men det var fuktigt som tusan så vi gick i regnkläder. Temperaturen var väldigt vandringsvänlig, kanske 15 grader. Mycket skönt!

DSC_5579

DSC_5599

Tur vi hade kartläsarproffset Max med då sikten var typ noll.

 

 

 

 

DSC_5597

DSC_5610

Sista biten från Silverfallet var spångad långa bitar.

DSC_5612

Och så lyckades jag komma med på bild med ; P

På tillbakavägen tog vi en extra tur till Silverfallet så hela turen blev nog ca 1,5 mil, men killarna trampade på utan gnäll. Well, Ville blev väl lite trött på slutet, men inga sura miner. Tror vi var tillbaka på Fjällstationen till kl 17.

Vi är medlemmar i STF hela familjen och fick då låna vandringskängor gratis allihopa, D har egna men vi andra hade med oss gummistövlar som vi då slapp gå i. Och det var nog himla bra det. Helt klart värt att hyra om man inte har egna. Kostade kring 80 kr per dag. Ett par egna kostar typ 2000-2500 kr. Så vandrar man inte ofta så är det ju klart billigare. Och till barn som växer ur varje år är det ju verkligen smart. Fanns från stl 36 och då var de små i storlekarna. Är bra att ha tjocka sockar i dom.

Kan lova att det kommer bli fler vandringsresor för den här familjen. Men då hoppas vi på klart väder!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s