Njupeskärsfallet, Orsa camping och björnpark.

På torsdag var det tänkt att vi skulle göra några kortare vandringar, men Ville vaknade med smärta i magen i blindtarmsområdet och illamående. Då det inte ville ge med sig och han gick framåtböjd som en liten gubbe packade vi ihop och körde ca 10 mil till närmsta vårdcentral som låg i Särna så en doktor skulle få kika på honom. Precis, precis innan doktorn kom in i undersökningsrummet så släppte det. Doktorn tog sänka och feber för att försäkra sig om att det inte var någon inflammation i kroppen och allt såg fint ut. Phu!

Tyvärr kunde vi inte vända om och köra tillbaka utan fick hoppa vandringen och satsade istället på Njupeskär och promenera upp till Sveriges högsta vattenfall.

DSC_5626

DSC_5627

D pratade med en naturfotograf som plåtade svampar i naturreservatet.

DSC_5667

Fjälltoppar.

DSC_5654

Sveriges största vattenfall. (fick visst inte ens plats hela på bilden ; )

DSC_5674

Naturum, Fulufjällen. Så här vill jag bo med panoramafönster mot naturen!

Efter Njupeskär åkte vi vidare till Orsa och Orsa camping där vi bokat en natt i husvagn till killarnas förtjusning. Vagnen hade 2 sängar med ordentliga madrasser där barnen sov och så fanns en nerbäddningsbar del där man skulle pussla ihop sittdelens dynor till en bäddbar dubbelsäng. Well, inte vet jag om vi misslyckades med detta totalt, men illa sov iaf jag och D på de där ojämna dynorna. De var ju inte platta!

DSC_5723

Mysigt med husvagn.

DSC_5721

Tallen försöker fly tror jag.

DSC_5728

Frukosten är dukad. 

DSC_5731

Otroligt fint läge för campingen där vid Orsasjön!

Kl 11 checkade vi ut från campingen och åkta mot vårt sista stopp på denna resa – Orsa rovdjurspark där vi gick runt och kollade/fotade björnar, isbjörnar, tigrar och vargar. Brunbjörnarna var roligast att titta på. de hade massa busiga ungar som busade runt och brottades med varandra. Det fanns också ramper så man kunde gå ut över hängena och få en bättre vy utan staket emellan.

Jag skulle inte rekommendera familjer med små barn som måste åka vagn, iaf stor vagn då det är väldigt brant. Man går ju liksom upp till Grönklitt-toppen! Tror iofs att det gick att ta bil upp till toppen och gå in den vägen till parken. Är nog att rekomendera.

En mycket fin park och riktigt coolt att få se isbjörnar!

DSC_5742

Kodiak-björn.

DSC_5755

Isbjörn.

DSC_5770

Trött tiger.

DSC_5774

En Snöleopardsvans.

DSC_5758

Lunch med avslutande fika i Toppstugan.

Så var semestern slut för den här gången och både jag och D började jobba idag. Kände mig inte helt taggad för det ska jag erkänna. det är ju nu man har blivit bra på att vara ledig liksom, efter 4 veckor…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s