Hallux valgusoperation : Dag 23

I helgen har jag varit på gymmet både lördag och söndag. Igår underkropp och idag över. Känns trist att inte kunna träna squats. Den övningen är typ svårast, tekniskt tycker jag och är därför så himla frustrerande att inte kunna fortsätta öva på den. Men enbensknäböj i TRX’en funkade. Och benspark och lårcurl går ju även det bra. Körde några extra höft och rumpövningar så idag har jag faktiskt lite träningsvärk.

Imorse blev det bänkpress, chins, cable crossover, t-bar row, axellyft framåt med viktplatta och straight-arm pulldowns.

Försökte även träna lite rehab för tån. Även om jag inte fått något träningsprogram (borde jag inte det?) så har jag googlat runt efter rehabövningar när man opererat hallux valgus men det är förvånande lite information man kan hitta.

De här bloggarna har jag läst:

Har testat mig fram lite själv och crosstrainern funkar bra, där kan jag lite försiktigt böja tån, annars står man ju ganska statiskt med foten i en crosstrainer. Jag kan som sagt lyfta tån lite mer än att böja/krulla den. det går typ inte alls och jag undrar om det kan bero på att jag är väldigt svullen och tjock precis i böjen.

Läste på någon av bloggarna i ett svar att an skulle träna varje dag, flera gånger och böja, spreta och ha sig. Tror jag ska ta och ringa Sabbatsberg imorgon och fråga om jag själv ska boka tid hos någon sjukgymnast eller om det finns övningar jag kan få. Har ännu inte fått återbesökstid heller.

Igår var jag in till Apoteket och köpte ett ärrplåster. Fick tips av en kollega som opererat handleden att det fanns ett plåster som man kan dra av och sedan återanvända flera gånger. Det ska vara något magiskt med detta plåster som gör ärren snyggare. Vi får väl se. Ska användas i 3-4 månader. Det är väldigt skönt att ha på då det skyddar såret när jag ska kränga på mig kompressionsstrumporna. Jag har köpt 2 par av dessa. Tåspridare måste jag också köra på, köpte dessa men det är lite trixigt när man ska dra på den där tajta strumpan så vill den gärna lossna.

Jo men en sak jag upptäckte på gymmet när jag stretchade var att den opererade tån är kortare än den andra.  Något läkaren iofs varnade mig för eftersom han gjorde en extra grej och tog bort en kil för att göra tån lite rörligare eftersom jag hade lite artros.

halluxvalgus_en_ta_kortare

Imorgon tänkte jag ta mig till jobbet utan taxi så jag får träna på att gå ordentligt. Kände mig därför tvingen att åka och köpa ett par skor som fungerar. I helgen har jag haft Maxs 2 stl för stor Croc på den opererade foten, men ser ju helt galet ut med två olika skor.

Blev till slut ett par Rock Spring Orlando svarta. En modell jag ALDRIG skulle ha kollat åt i vanliga fall, men var den enda sko som kändes ok på foten och inte kostade skjortan.

rock_springs_skor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s