Här kommer ett tips på en supergod sommartårta som min svärmor kallar Änglapaj;
- 6 äggvitor
- ¼ tsk salt
- 3 ½ dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk vitvinsvinäger (eller vit balsam vinäger)
- 3 dl vispgrädde
- Bär till garnering, helst jordgubbar men även hallon är gott.
- Vispa äggvitor med salt till hårt skum
- Häll i sockret lite i taget under vispning
- Vispa ner vaniljsocker och vinäger
- Lägg allt i en smord och mjölad form, smeten ska vara som ”ett berg”
- Värm upp ugnen till 200° och ställ in formen i mitten av ugnen och sänk genast till 150° och grädda i en halvtimme
- Höj till 175° och grädda i en halvtimme till. Ta ut för att kallna
- När pajen har kallnat helt lägg på vispad grädde och garnera med bär.
[…] Recept på Änglapaj/Sommartårta hitta du här. […]
GillaGilla
[…] Vi missade sillunchen men det fanns en bit Änglapaj kvar till oss till min stora lycka! Det är den absolut godaste tårta jag vet. Men den passar bara på midsommar. Recept finns här. […]
GillaGilla
[…] Änglapajen. Mums! (recept hittar du här) […]
GillaGilla
Mmmmmmm ska sparas till midsommar eller alla kalas i sommar :D Tack!!
GillaGilla